31 May 2020

MAT KOMIK

Mat Komik ialah terma kata yang sering digunakan oleh rakyat malaysia, yang mana merujuk bahawa seseorang itu 'gila komik','kaki komik'.

Siapa Matkomik?
     Mat Komik ialah kata terma yang sering digunakan oleh rakyat Malaysia yang mana merujuk bahawa jika seseorang itu 'gila komik', 'kaki komik' atau 'pengemar komik'. Justeru itu 'Matkomik' digunakan sebagai nama rasmi laman website ini. Isi kandungan laman website ini, semuanya mengenai Komik Malaysia yang dihasilkan oleh anak tempatan sahaja. Dan yang paling penting anda boleh membacanya secara percuma!.

     Tujuan utama website ini di wujudkan adalah sebagai 'platform' pengkarya komik tempatan sama ada amatur, semi amatur mahupun profesional memaparkan serta berkongsi cerita dalam bentuk komik dari pelbagai genre; drama/misteri/fantasi/aksi dan isu-isu semasa tanpa ada sekatan mahupun risau tentang jualan. Matkomik juga dijadikan tempat simpanan/arkib untuk generasi yang akan datang. Segala isi kandungan laman blog ini akan kekal terus di 'cloud' google selagimana ia terus ada.
0 Komentar Berani:

Post a Comment